English   |     |  ورود به سايت
صفحه شخصی
نام و نام خانوادگی : مرضیه حسینی نژاد
گروه: زیست فناوری مواد غذایی

درجه علمی: دانشیار

تلفن: 35425390-051
فاکس: 35003150-051
  1. پست الکترونیک: m.hosseininezhad@rifst.ac.ir
  2.                       hosseinynejad@yahoo.com

صندوق پستی: 147-91735

سوابق تحصیلی
دکتری تخصصی، دانشگاه ملبورن استرالیا، 1387-1383
کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس، 1373-1371
کارشناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، 1369-1365

زمینه های پژوهشی مورد علاقه
• پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها 
• باکتری های اسید لاکتیک و استارترکالچرها 
• پروتئومیکس  و پروفایل سلولی باکتری ها در شرایط استرس
• فرایندهای تخمیری و تولید غذاهای فراسودمند به روش های زیست فناوری

طرح های پژوهشی اجراء شده و در دست اجراء  
1. بررسی اثر تخمیر کنترل شده خمیرترش بر تولید اگزوپی ساکاریدهای میکروبی و مطالعه خصوصیات کیفی نان حجیم.
2. فرمولاسیون پوشش و لعاب خوراکی حاوی اینولین جهت تولید فراورده های خام و آماده مصرف  دریایی و بررسی اثر آن بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری محصول
3. بررسی اثر مکمل های اینولین و باکتری های ریزپوشانی شده بر خواص حسی، رئولوژیکی و ماندگاری نان سین بیوتیک.
4. بررسی توده های  بومی کاسنی (Cichorium sp.) ، استخراج اینولین و امکان سنجی تولید ترکیبات فراسودمند از آن
5. مطالعات امکان سنجی و طراحی ساخت حسگرهای هوشمند بویایی و چشایی با کاربرد در صنایع غذایی.
6. طرح پژوهشی بررسی نیازمندیها و رویکردهای نوین برای توسعه و ارتقاء فعالیت ها و ساختار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
7. نیازسنجی و طراحی مفهومی پایلوت تحقیقاتی فرمولاسیون و تولید غذاهای گوشتی وغیر گوشتی در بسته بندی عملیاتی با ماندگاری بالا
8. نیازسنجی و طراحی مفهومی پایلوت تحقیقاتی فرمولاسیون و تولید اسپردهای لبنی و غیر لبنی در بسته بندی عملیاتی با ماندگاری بالا
9. بررسی امکان پایش آلودگی به قارچ های مولد آکراتوکسین در ارقام کشمش به روش مولکولی
10. استفاده از شیرین کننده های جایگزین ساکارز در فرمولاسیون چند فراورده غذایی رژیمی
11. بررسی اثرات پری بیوتیکی چند نمونه از گیاهان دارویی بومی کشور
12. مطالعه و امكان سنجي استفاده از ضايعات هندوانه در توليد فراورده هاي غذايي، دارويي و صنعت
13. تهیه عصاره نانوامولسیونی حاوی اسانس زنجبیل برای طعم دار کردن نوشیدنی های گازدار
14. دستگاه زولبیاساز تمام اتوماتیک
15. بررسی منابع مواد اولیه جایگزین خمیر مایه
16. بررسی امکان تولید نوشیدنی های ورزشی با طعم میوه
17. طرح تولید نیمه صنعتی نوشابه ورزشی
18. بررسی امکان آلودگی زدایی از زعفران به روش مایکروویو
19. تهيه لاكتوز و پروتئين از آب پنير
20. شفاف سازی و فرمولاسیون نوشابه گازدار از آب انار
21. طرح تولید کنسانتره پروتئین ماهی


مقالات چاپ شده در مجلات علمی (در 5 ساله اخیر) 

  1. Pegah Darjani , Marzieh Hosseini Nezhad , Rassoul Kadkhodaee , Elnaz Milani. 2016. Influence of prebiotic and coating materials on morphology and survival of a probiotic strain of Lactobacillus casei exposed to simulated gastrointestinal conditions. LWT - Food Science and Technology Journal. (Accepted for publication).
  2.  Leili Alamshahi and Marzieh Hosseini Nezhad .2015. Effect of essential oils of five medicinal plants on two microbial diseases of potato and tomato under laboratory and field condition. Int. J. of Agriculture Innovations and Research.  4(2) 390-395.
  3.  Hosseini Nezhad, M, Shafiabadi, J. and Hussain, M. 2015. Microbial resources to safeguard future food security. Advances in Food Technology and Nutritional Sciences Open Journal. ISSN 2377-8350. S(1): 8-13.
  4.  Marzieh Hossieni Nezhad, Malik A. Hussain and Margaret Britz. 2015. Stress response in probiotic Lactobacillus casei. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 55 (6) 740-749.
  5.  Malik A. Hussain, Marzieh Hossieni Nezhad, Yu Sheng and Omega Amoafo 2013. Proteomics and the stressful life of lactobacilli. FEMS Microbiol Letters. 349(1): 1-8.
  6.  Hosseini Nezhad, M, Knight, M. and Britz, M. 2012. Evidence of changes at membrane bound proteins during growth of Lactobacillus casei under acidic conditions.  Food Science and Biotechnology. 21(1): 253-260.
  7.  Hosseini Nezhad, M. Alamshahi, L. Panjehkeh, L. 2012. Biocontrol efficiency of medicinal plants against Pectobacterium carotovorum, Ralstonia solanacearum and Escherichia coli. The Open Conference Proceedings Journal. 3: 41-46.
  8.  Hosseini Nezhad, M. Stenzel D. J and Britz, M. 2010. Effect of growth at low pH on the cell surface properties of a typical strain of Lactobacillus casei group. Iranian Journal of Microbiology. 2(3): 144-151.
  9.  Hosseini Nezhad, M. Alamshahi, L. Panjehkeh, L. 2010. Antibacterial effects of some essential oils on the growth of Pectobacterium carotovorum subsp. Carotovorum. Conference Proceedings of The 8th International Symposium on Biocontrol and Biotechnology. October 4-6, 2010, Patayya, Tailand. pp: 170-176.
  10.  Hosseini Nezhad, M.; D. Joan Stenzel and M. L. Britz. 2009. Phenomic and proteomic characterization of Lactobacillus casei in response to acid stress. New Biotechnology, ISSN: 18716784, 25: 347-348.
  11. Hosseini Nejad, M. 2004. Evaluation of Chemical and Microbial Contamination of Saffron Sample Dried by Microwave Oven .J. of ISHS Acta Horticulturae. 650-655.
12. بهروز محمدزاده، مسعود رضایی، مرضیه حسینی نژاد. 1395. استفاده از اینولین در پوشش‌دهی فیلۀ ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با پایه آلژینات سدیم و بررسی تأثیر آن بر ویژگی های حسی و بافتی فرآورده سرخ شده. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. پذیرش چاپ. جلد 5 شماره 2.
13. لیلی علمشاهی و مرضیه حسینی نژاد. 1395.  اثر ضد باکتریایی اسانس گیاهان دارویی در کنترل باکتری های عامل پوسیدگی و پژمردگی سیب زمینی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. پذیرش چاپ شماره 32.
14. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد، هادی شوریده، محمد عبداللهیان، رسول کدخدایی،احمد بالندری، الناز میلانی. 1395. مقایسه عملکرد فروکتانهاي ارقام خارجی و توده هاي بومی کاسنی و بهینه سازي روش استخراج به روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. جلد 4 شماره 4. ص 343-354
15. محبوبه سرابی، فخری شهیدی، احمدرضا بهرامی، سید علی مرتضوی، محمدرضا نصیری، معصومه مهربان، مرضیه حسینی نژاد . 1394. جداسازی و شناسایی فلور قارچی کشمش های عمده خراسان رضوی بر پایه ویژگی های مورفولوژیکی و مولکولی. پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران. جلد 11. شماره 1. ص 13-21.
16. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد، رسول کدخدایی، الناز میلانی، احمد بالندری. 1394. بررسی روش های روش های مختلف جداسازی فراکسیون های با طول زنجیر مختلف اینولین حاصل از گیاه کاسنی و خواص فیزیکوشیمیایی ترکیبات حاصل. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. جلد 4 شماره 3 ص 247-256.
17. مرضیه حسینی نژاد، مریم محتشمی، سارا کمالی، محمد الهی. 1394. بهينه سازي فرمولاسیون پودر ژله میوه ای كم كالري با استفاده از شيرين كننده های سوکرالوز و ایزومالت. فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. جلد 4 شماره 1 ص 65-74.
18. سارا کمالی، محمد الهی، مرضیه حسینی نژاد، مسعود یاورمنش. 1393. اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معده در دو گونه لاکتوباسیلوس. فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و مواد وعطر ایران. دوره 30 شماره 5، صفحه 780-792.
19. هادي شوريده؛ مثصور اميدي؛ محمدرضا نقوي؛ اسعد معروفي و  مرضیه حسینی نژاد. 1392. هم رديفي آنزيم هاي مسير بيوسنتز اينولين در گياهان. مجله مهندسي ژنتيك و ايمني زيستي. شماره 1 صفحه 49-58 .
20. سارا کمالی، مرضیه حسینی نژاد، محمد الهی، مسعود یاورمنش. 1392. اثر اینولین استخراجی از کاسنی و سیب¬زمینی-ترشی بر مقاومت به صفرا و بازدارندگی دو گونه لاکتوباسیلوس در برابر اشرشیاکلی O157:H7 . فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. جلد 2 شماره 4 ص 311-322.
21. منیره نهاردانی ، مرضیه حسینی نژاد، امیرحسین الهامی راد. زهرا پورفلاح. 1392. استخراج اينولين از گياه دارويي كاسني و بررسي اثرآن بر رشد Lactobacillus rhamnosus. مجله ی علمی- پژوهشی علوم و فناوری غذایی. سال پنجم. شماره 2. ص 91 تا 100.
22. مرضیه حسینی نژاد، سعید صمدی. 1392. کاربرد حسگرهای زیستی در شناسایی آلاینده‌های محیط زیستی ناشی از صنایع کشاورزی. فصلنامه انسان و محیط زیست، شماره 27، ص 23-30.
23. مرضیه حسینی نژاد، سعید صمدی. 1391. کاربرد نانوحسگرهای زیستی در امنیت غذایی. مجله علوم زیستی. دوره پنجم، شماره 2، ص 109-123.
24. مرضیه حسینی نژاد، منیره نهاردانی، امیر حسین الهامی راد. 1391.  ارزیابی و مقایسه کیفی اینولین استخراجی از کاسنی بومی ایران با اینولین حاصل از سایر منابع. نشریه پژوهش و فناوری در علوم و صنایع غذایی. شماره 1 ص 37 تا 44. 
25. منیره نهاردانی ، مرضیه حسینی نژاد، امیرحسین الهامی راد. 1391. ارزیابی اثرات پری بیوتیکی و ویژگی های کیفی اینولین استخراج شده از کاسنی غیر بومی ایران. مجله ی علمی- پژوهشی علوم و فناوری غذایی. سال چهارم. شماره 14. ص 87 تا 96.
26. مرضیه حسینی نژاد. 1390. فناوری نانو در صنعت غذا و زیست فراوری. فصلنامه دنیای نانو. شماره 23 صفحه 7 تا 11.
27. مرضیه حسینی نژاد، منیره نهاردانی، مارگارت لوریانا بریتز. 1390. سلامت انسان با تکیه بر باکتری های مفید. مجله الکترونیکی کائسنا، بخش مقالات علوم زیستی.
 http://www.ksna.ir/articles/medical-science/biosciences/3561-1390-09-29-08-30-42.html
28. مرضیه رضوی زاده، مرضیه حسینی نژاد. 1388. سمیت نانوذرات. فصلنامه دنیای نانو. 15: 39-49.

مقالات ارائه شده در کنفرانس های ملی و بین المللی (در 5 ساله اخیر) 

1.  Marzieh Hosseini Nezhad, MargaretL. Britz. (2014). Characterization of S-layer proteinssynthesized under stress conditions in a probiotic strain of lactic acidbacteria. 4th International Conference on Biotechnology and EnvironmentalManagement (ICBEM 2014). 15-16 Sep. Paris, France.

2.  Pegah darjani, Marzieh Hosseini Nezhad, Rassoul Kadkhodaee,Elnaz Milani, Ahmad Balandari, Mohammad Abdollahian-Noghabi. (2014). Methods ofisolating different structural fraction of inulin from chicory plants andphysiochemical properties of the resulting compounds. 1st InternationalConference on Natural Food Hydrocolloids, 22-23 October. Mashhad, Iran.

3.Pegah darjani, Marzieh Hosseini Nezhad, Rassoul Kadkhodaee,Elnaz Milani, Ahmad Balandari, Mohammad Abdollahian-Noghabi. (2014). Optimizingthe method of inulin extraction from Iranian landraces chicory roots usingresponse surface methodology. 1st International Conference on Natural FoodHydrocolloids, 22-23 October. Mashhad, Iran.

4.Hosseini Nezhad, Marzieh. 2014.Understanding the survival of probiotics in food systems. Asia-PacificProbiotic Workshop. 21-22 Oct. Lincoln, New Zealand.

5.Hosseini Nezhad, Marzieh. (2013).Investigation of prebiotic effects of inulin extracted from Iranian medicinalplants and its functional products.  3ndInternational Conference on Functional Foods and Nutraceuticals (NUTRICON-2013).December 22-23, 2013. Faisalabad, Pakistan (Keynote speaker).

6. Sarabi, Mahboobeh., Hosseini Nezhad, Marzieh. and Mehraban, M.(2012). PCR-based detection of ochratoxigenic fungal and quantification ofochratoxin in Iranian rasin. Swiss International Conference on IndustrialMicrobiology. October 16-17, 2012.  Switzerland.

7. Hosseini Nezhad, Marzieh. (2012).Limitation and Technological aspects of probiotic strains in dairy production.2nd International Conference on Future Perspectives of FoodProcessing Industry in Pakistan. December 11-12, 2012. Faisalabad, Pakistan(Keynote speaker).

8.Hosseini Nezhad, Marzieh. (2012).Probiotics and industrial challenges in production andutilization of probiotic foods. International Seminar on “Food Production andProcessing Technologies” November 6-8, 2012. COMSTECH, Islamabad, Pakistan (Keynotespeaker).

9. Kamali, S., Hosseini Nezhad M. andElahi, M. (2012). Promoting effect of inulin on the survival of two probiotic Lactobacillusstrains at low pH condition. National Congress on Medicinal Plants. 16-17 May,2012, Kish, Iran.

10. Hosseini Nezhad, M.,Kamali, S. And Nahardani, M. (2012). Prebiotic compounds from medicinal plants,extraction, characterization and inhibition on phatogenic bacteria. NationalCongress on Medicinal Plants. 16-17 May, 2012, Kish, Iran.

11.Hosseini Nezhad, M. AlamshahiL. and Panjehkeh N. (2012). Antibacterial effects of some essential oils on thegrowth of ralstonia solanacearum (race 3, biotype 2). 1st BiotechnologyWorld Congress. February 14–15, 2012, Dubai Men’s College, Dubai, UAE.

12. Mahboobe Sarabi Jamab, Marzieh HosseiniNejad, Masoomeh Mehraban Sangatash, Fakhri Shahidi, Ahmad Reza Bahrami,Seyed Ali Mortazavi and Mohammad Reza Nassiry. (2012). Isolation andidentification of fungi from raisins varieties in khorasane razavi. 1stBiotechnology World Congress. February 14–15, 2012, Dubai Men’s College, Dubai,UAE.

13.  S. Kamali, M. Hosseini Nezhad and M.Elahi. (2012). Effect of inulin extracted from chicory and jerusalem artichokeon the survival of lactobacillus casei and lb. rhamnosus underacidic conditions. 1st Biotechnology World Congress. February 14–15,2012, Dubai Men’s College, Dubai, UAE.

14. Britz, ML, Hosseini Nezhad,M. and Pepper, SJ, (2010) Induction of glycolytic enzymes in thecell-surface proteome of Lactobacillus casei after growth at low pH,Program Handbook, 11th International Symposium on the Genetics of IndustrialMicroorganisms, 28 June - 1 July 2010, Melbourne, Australia.

15. Hosseini Nezhad, M., M. Mohtashami, M. Shadkami. (2010) Quality characteristics of sugarfree sponge cakes formulated by sucralose. 1st Internationalcongress of food Technology. 3-6 November, 2010. Antalya, Turkey.

16.  Hosseini Nezhad, M., M. Nahardani. (2010) Extraction of Inulin from two medicinalplants and study on the growth promoting effects on a selection of probioticbacteria. 1st International congress of food Technology. 3-6November, 2010. Antalya, Turkey.

17.  Alamshahi, L., M. HosseiniNezhad, N.Panjehkeh, S. Sadri. (2010). Antibacterial effects of some essential oils onthe growth of Pectobacterium carotovorum subsp. Carotovorum. The8th International Symposium on Biocontrol and Biotechnology. October4-6, 2010, Patayya, Tailand. Conference Proceeding pp: 170-176

18.Hosseini Nezhad, M., S.J.Pepper, M. A. Hussain, and M. L. Britz. (2010). Stress responses in bacteria: whencell surfaces count. 7th International Symposium of IndusterialMicrobiology and Biotechnology, 1-3 July 2010, Melbourne, Australia,pp. 28-29.

19. Britz, M.L., M. HosseiniNezhad, M.A Hussain, M.I. Knight, M.B. McDonagh and S.J. Pepper.  (2009) Influence of stress on lactic acid bacteria on flavour and functionalproperties.  The Globalization of Kimchi, International Kimchi AcademicSymposium:  Gwangju Kimchi Cultural Festival 2009, Gwangju, Korea,pp. 101-127.

20. Hosseini Nezhad, M.; D. Joan Stenzeland M. L. Britz. (2009) Phenomic and proteomiccharacterization of Lactobacillus casei in response to acid stress. European Congress on Food Biotechnology.Barcelona, Spain.

21. Hosseini Nezhad, M.; M. Knight and.M. L. Britz (2008) Involvement of cell surface proteins of Lactobacilluscasei strain 46 in response to acid stress and heat shock. Annual Symposiumof Microbiology. 7-10 July 2008. Melbourne, Australia.

22. Hosseini Nezhad, M., M.A. Hussain, and M. L. Britz. (2007) Stress responses in Lactobacillusspecies involved in flavour production in cheese. Proceedings, 6thInternational Symposium on Industrial Microbiology and Biotechnology, 5-8August 2007, Boston (Cambridge-MIT), USA. pp. 49-50. 2007.

23. Hosseini Nezhad, M.; M. Knight andM. L. Britz. (2007) Identification of proteins involved in the stress responsesof Lactobacillus casei using 2DE and MALDI-TOF Mass Spectrometry. Oralpresentation at the Land and Food Resources Postgraduate Conference. 31stOct-1st Nov. 2007. Melbourne, Australia.

24. Hosseini Nezhad, M., Knight, M., andBritz, M. L. (2007) Acid stress responses of probiotics Lactobacillus caseiand Lb. paracasei. Oral presentation at 4th Probiotics, Prebiotics andNew Foods, jointly with XXX International Congress on Microbial Ecology andDisease (SOMED),16-18th September 2007, Roma, Italy. P 51.

25.Hosseini Nezhad, M.; M. Knight andM. L. Britz, (2007) Proteomic analysis of Lactobacillus casei and Lb.paracasei during acid stress.  Aposter presented at the 32nd Lorne conference on protein structureand function. 4-8th Feb 2007. Lorne, Australia. P67.

26.Hosseini Nezhad, M.; S. J. Pepperand M. L. Britz. (2006) Up-regulation of surface proteins during growth of Lactobacilluscasei strain 46 under acid conditions. Oral presentation at the AnnualSymposium of Microbiology. 25-29th July 2006. Gold Coast, Australia.P 119.

27.Hosseini Nezhad, M.; S. J. Pepperand M. L. Britz. (2006) Acid Stress Response in lactic Acid Bacteria Strains Lactobacilluscasei and Lb. Paracasei. Oral presentation at the land and foodresources post graduate conference. 18-21 Sep. 2006. Melbourne, Australia.

28.Hosseini Nezhad, M.(2003)Evaluation of quality characteristics and microbial contamination of saffrondried by microwave. A poster presented at the International Symposium onSaffron Biology and Biotechnology .2003. Spain.

29. مژگان یزدی، مرضیه حسینی نژاد (1394). باکتریوسین ها: پپتیدهای ضدمیکروبی طبیعی و ایمن برای نگهداری زیستی مواد غذایی. بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. 21-22 ابان 1394. مشهد.
30. بهروز محمدزاده، مرضیه حسینی نژاد، مسعود رضائی، محسن برزگر بفروئی (1394). پوشش دادن فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان با پوشش خوراکی حاوی پری بیوتیک اینولین. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. 18-20 شهریور 1394. اصفهان.
31. بهروز محمدزاده، مرضیه حسینی نژاد، مسعود رضائی (1394). غذاهاي دريايي فراسودمند : معرفی، تولید و مروری بر مطالعات انجام شده. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. 18-20 شهریور 1394. اصفهان.
32. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد، رسول کدخدایی،  الناز میلانی (1394). بررسی اثر پریبیوتیکی اینولین های باطول زنجیرمختلف حاصل ازکاسنی بومی به همراه پوشش آلژینات-کیتوزان در بهبودبقای لاکتوباسیلوس کازئی دسر لبنی. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. 18-20 شهریور 1394. اصفهان.
33. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد (1394). کاربرد پروبیوتیک ها در انواع فراورده های لبنی و روش های بهبود بقای آنها در فراورده. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. 18-20 شهریور 1394. اصفهان.
34. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد (1394). کاربرد و مکانیسم اثر اینولین و اولیگوفروکتوزها در فراورده های لبنی. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. 18-20 شهریور 1394. اصفهان.
35. مرجان فروغی ، مرضیه حسینی نژاد (1394).  بررسی شرایط بهینه ریزپوشانی باکتری های پروبیوتیک و بررسی پایداری در فرایند تولید فراورده های لبنی. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. 18-20 شهریور 1394. اصفهان.
36. مرضیه حسینی نژاد، هادی شوریده، پگاه درجانی، احمد بالندری (1393). بررسی امکان بهره گیری از ظرفیت های خالی واحدهای صنعتی تولید قند بمنظور فرایند استخراج و تولید صنعتی شکر پری بیوتیک ( اینولین). سی و پنجمین دوره همایش سالیانه کارخانجات قند سراسر ایران. 17-18 اردیبهشت 1393. مشهد.
37. بهروز محمدزاده، مرضیه حسینی نژاد، مسعود رضائی، محسن برزگر بفروئی (1394). پوشش دادن فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان با پوشش خوراکی حاوی پری بیوتیک اینولین. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 18-19 شهریور 1394. اصفهان.
38. بهروز محمدزاده، مرضیه حسینی نژاد، مسعود رضائی (1394). غذاهاي دريايي فراسودمند : معرفی، تولید و مروری بر مطالعات انجام شده. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 18-19 شهریور 1394. اصفهان.
39. بهروز محمدزاده، مرضیه حسینی نژاد، مسعود رضائی (1394). غذاهاي دريايي فراسودمند : معرفی، تولید و مروری بر مطالعات انجام شده. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 18-19 شهریور 1394. اصفهان.
40. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد، رسول کدخدایی،  الناز میلانی (1394). بررسی اثر پریبیوتیکی اینولین های باطول زنجیرمختلف حاصل ازکاسنی بومی به همراه پوشش آلژینات-کیتوزان در بهبودبقای لاکتوباسیلوس کازئی دسر لبنی. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 18-19 شهریور 1394. اصفهان.
41. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد (1394). کاربرد پروبیوتیک ها در انواع فراورده های لبنی و روش های بهبود بقای آنها در فراورده. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 18-19 شهریور 1394. اصفهان.
42. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد (1394). کاربرد و مکانیسم اثر اینولین و اولیگوفروکتوزها در فراورده های لبنی. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 18-19 شهریور 1394. اصفهان.
43. مرجان فروغی، مرضیه حسینی نژاد (1394). بررسی شرایط بهینه ریزپوشانی باکتری های پروبیوتیک و بررسی پایداری در فرایند تولید فراورده های لبنی. سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 18-19 شهریور 1394. اصفهان.
44. سعید صمدی، مرضیه حسینی نژاد (1393). بررسی کاربردهای فناوری بینی الکترونیک در تعیین تازگی و زمان ماندگاری مواد غذایی. اولین همایش فناوریهای نوین برداشت و پس از برداشت. 6-7 بهمن. مشهد.
45. سعید صمدی، مرضیه حسینی نژاد (1392). نیاز سنجی و کاربرد حسگرهای هوشمند بویایی وچشایی درصنایع غذایی کشور. بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. شیراز. 
46. مرضیه حسینی نژاد ، (1392). توکسین های باکتریایی به عنوان عامل تهدید بیوتروریسم . همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی.جزیره قشم
47. مرضیه حسینی نژاد (1392). پدافند غیر عامل در حوزه تولید و فراوری غذا. همایش ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی. جزیره قشم.
48. پریا رهنمون، مرضیه حسینی نژاد، لادن بصیری (1392). استفاده از آنزیم های نوین در تبدیل زیستی ضایعات لیگنوسلولوزی به مواد باارزش. بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. شیراز.
49. پگاه درجانی، مرضیه حسینی نژاد، محمد قربانی (1392). فرایند استخراج به کمک آنزیم ترکیبات زیست فعال گیاهی. بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. شیراز. 
50. مرضیه حسینی نژاد (1391). باکتری های پروبيوتيک در تعامل با تنش های محيطی ناشی از فرايندهای صنعتی توليد مواد غذایی. دومین همایش ملی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند. تهران . ایران (سخنرانی کلیدی)
51. مرضیه حسینی نژاد (1391). چالش های صنعتی در بکارگیری پروبیوتیک ها. سومین کنفرانس ملی بیوتکنولوژی کشاورزی. مشهد. ایران (سخنرانی کلیدی).
52. -سارا کمالی ، مرضیه حسینی نژاد ، محمد الهی (1391). بررسی اثر اينولين استخراجي از گياه دارويي كاسني بر بازدارندگي لاكتوباسيلوس كازئي و لاكتو باسيلوس رامنوسوس بر باكتري پاتوژن اشرشياكلي O157:H7. سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران ( گیاهی ، دامی و صنعتی )
53. مرضیه حسینی نژاد، منیره نهاردانی (1390). بررسی اثر پری بیوتیکی اینولین استخراج شده از کاسنی بر روی لاکتوباسیل های انتخابی. نخستين کنگره ملي پروبيوتيك و پري بيوتيك ايران. تهران. ایران.
54. منیره نهاردانی ، مرضیه حسینی نژاد ، مرتضی محمدی (1390). بررسي اثر پري بيوتيكي اينولين استخراج شده از گياه كاسني يك ساله بر روي لاكتوباسيلوس كازئي . بيستمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي
55. -منيره نهارداني ، مرضيه حسيني نژاد ، اميرحسين الهامي راد (1390). بررسي اثرافزايشي رشد Lactobacillus casei تحت تاثير اينولين استخراج شده از كاسني چندساله در محيط آزمايشگاهي .بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی .
56. مرضیه حسینی نژاد، منیره نهاردانی، امیر حسین الهامی راد (1390). بررسی اثر افزایشی رشد لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس کازئی تحت تاثیر اینولین استخراج شده از کاسنی. دومین همایش ملی میکروبیولوژی. تهران. ایران.
57. مرضیه حسینی نژاد، ، مارگارت لوریانا بریتز (1390). آنالیز پروتئومیک لاکتوباسیلوس کازئی تحت تاثیر شرایط تنش اسیدی. دومین همایش ملی میکروبیولوژی. تهران. ایران.
58. مرضیه حسینی نژاد، ، مارگارت لوریانا بریتز (1390). بررسی اثر تنش های محیطی در دمای بالا بر باکتری لاکتوباسیلوس کازئی. دومین همایش ملی میکروبیولوژی. تهران. ایران.
59. مرضیه حسینی نژاد، ، مریم محتشمی، سارا کمالی (1390). بررسي امكان جانشيني كامل ساكارز با ايزومالت و سوكرالوز در تهيه پودر ژله پرتقالي. بيستمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي. تهران. دانشگاه صنعتی شریف.
60. سعید صدری، مرضیه حسینی نژاد، لیلی علمشاهی (1389). بررسی اثرات پهن برگ کش ها و اختلاط آنها بر بیومس علف های هرز پهن برگ و عملکرد ریشه چغندر قند. نوزدهمین کنگره گیاه پزشکی ایران. تهران. ایران.
61. مرضیه حسینی نژاد (1389). بررسی وضعیت تولید زعفران در استرالیا. پنجمین جشنواره ملی زعفران. آبان ماه.  قاین. ایران. 

تالیفات و کتاب های چاپ شده:

  1. سعید صمدی، مرضیه حسینی نژاد (1394). حسگرهای هوشمند در صنایع غذایی. انتشارات جهاد دانشگاهی
  2. فخری شهیدی، مرضیه حسینی‌نژاد، محمدباقر حبیبی‌نجفی (1389). آنزیمها در صنایع غذایی ، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد (ترجمه)
  3. عفت امیربیك‌زاده ، مرضیه حسینی‌نژاد، حمیدرضا نگهبان (1388). راهنمای مكمل های غذایی: توصیه‌هایی برای بهبود تغذیه درمانی ، به نشر (ترجم)
  4. فاطمه مظفرنژاد، مرضیه حسینی‌نژاد، حمیدرضا نگهبان (1386). حفاظت از محیط زیست، به‌نشر (ترجمه). 
  5. غلامرضا ملك‌زاده، مرضیه حسینی‌نژاد (1384). اصول و مبانی HACCP، انتشارات جهان فردا (ترجمه)
  6. مرضیه حسینی نژاد، مسعود نقی زاده بایی (1381). رژیم غذایی برای بدنسازان، شرکت به نشر.
  7. مسعود فلاحی، مرضیه حسینی نژاد، حسن تاجور (1374). مبانی مهندسی صنایع غذایی. انتشارات بارثاوا (ترجمه).

راهنمایی و مشاوره پایان نامه دانشجویی 

1- لیلا علمشاهی- بررسی اثرات بازدارندگی اسانس گیاهان دارویی برباکتری های عامل پژمردگی و پوسیدگی نرم سیب زمینی. دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل.1389.
2- منیره نهاردانی- استخراج و بررسی اثرات پری بایوتیکی اینولین گیاه کاسنیدوساله. دانشگاه ازاد اسلامی واحد سبزوار. 1389.
3- آزاده فاضلی دانش-  بررسی اثر امواج الکترومغناطیس مایکروویو بر ویژگی های بیوشیمیایی و بار میکروبی غذاهای با خواص دیالکتریک مختلف. دانشگاه ازاد اسلامی واحد قوچان. 1390.
4- سارا کمالی-  بررسی اثر اینولین استخراجی از گیاهان دارویی (کاسنی و سیب زمینیترشی) بر تولید ترکیبات ضد میکروبی و رشد دو گونه باکتری پروبیوتیک در حضور اسید ونمک های صفراوی. دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی. 1391.
5- سیدمهدی حسن زاده چمنی - بررسی اثرات نانوذرات دی اکسید تیتانیوم نانونقره ،جاذب طبیعی و پرتو فرابنفش بر کیفیت میکروبی و خصوصیات شیمیایی آب آشامیدنی.دانشگاه ازاد اسلامی واحد مشهد. 1392. 
6- پگاه درجانی- ارزیابی ویژگی های عملگر اینولین حاصل از گیاه کاسنی بومی ایرانهمراه با باکتری های پروبیوتیک ریز پوشانی شده در تولید فراورده های غذاییفراسودمند. پژوهشکده علوم و صنایع غذایی. 1392. 
7-بهروز محمدزاده - توليد فيله خام و آماده مصرف حاوي پري بيوتيک اينولين از ماهيقزل آلاي رنگين کمان با استفاده از پوشش خوراکي و تغيير در فرمولاسيون لعاب.دانشگاه تربیت مدرس. 1393. 

8- سیدمجید معاشری. فرمولاسیون نان سین‌بیوتیک با بکارگیری اینولینزنجیر بلند و باکتری‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کوآگولانس. پژوهشکده علوم و صنایع غذایی. 1393.

جوائز دریافت شده:

Special Faculty Postgraduate Scholarships and Awards, by Faculty of Land and Food Resources, The University of Melbourne, Australia (July 2007). 

مقام اول طرح های پژوهشی در ششمین جشنواره فردوسی بابت همکاری درطرح تولید فراورده های با قابلیت ماندگاری بالا از هندوانه، خربزه و طالبی درمقیاس آزمایشگاهی.

مقام سوم طرح های پژوهشی در سومین جشنواره فردوسی بابت همکاری درطرح پایلوت فرایندهای غذایی با مایکروویو.

سوابق اجرایی:

1. رئیس گروه روابط علمی بین الملل، پژوهشکدهعلوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران. 1395 ادامه دارد

2. مدیر گروه زیست فناوری غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی،مشهد، ایران. 1392 تا 1394.

3. مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی،مشهد، ایران. 1388 تا 1392

4. مسئول دفتر مالکیت فکری، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد،ایران. 1393-1394

    5. دبیر شورای انتشارات پژوهشکده علوم و صنایعغذایی، مشهد، ایران. 1389 تا 1392