آزمایشگاه آزمون های غیر مخرب

مشخصات مسئول آزمایشگاه

نام ونام خانوادگی:

 حسین رجب نژاد

تحصیلات:

کارشناس ارشد سم شناسی

شماره تماس:

051-35425318

ایمیل:

h.rajabnejad@rifst.ac.ir

 







آزمایشگاه آزمونهای غیرمخرب

آزمونهای غیر مخرب شامل فرایندهای بازرسی، کنترل و آزمایش اجزای تشکیل دهنده و یا محصول نهایی است که باعث بروز حداقل تغییرات در آنها می گردد. کاهش زمان آماده سازی، صرفه جویی در هزینه ها و همچنین عدم بروز تخریب در نمونه مورد آزمایش از مهمترین مزایای این آزمونها می باشد. ویژگیهای مثبت این آزمونها موجب استفاده روزافزون از آنها در فرایندهای تولید و نیز کنترل کیفیت گردیده است.
آزمایشگاه آزمونهای غیرمخرب به صورت فعال در زمینه فرایندهای تشخیصی و تعیین کیفی آماده ارائه خدمات به صنایع، محققین و دانشجویان می باشد. آزمونهای شناسایی به روش فراصوت، تکنیک های مختلف عکسبرداری و پردازش تصویر و همچنین طراحی و ساخت حسگرها از جمله حوزه های فعالیت در این آزمایشگاه می باشند.


تجهیزات:      

            میکروسکوپ نیروی اتمی مدل BioAFM  شرکت آراپژوهش کشور ایران

این محصول به پژوهشگران زیستی و علوم پزشکی و دارویی امکان تصویر برداری از نمونه های زنده مانند (باکتری ، ویروس ، DNA و …) را می دهد ، همچنین تصویر برداری برای نمونه هایی که امکان خارج شدن از محیط کشت خود را ندارند توسط این دستگاه به سهولت قابل دسترسی است.
از دیگر امکانات این محصول می توان :
• به وجود میکروسکوپ های نوری از بالا و پایین جهت مشاهده محل دقیق نمونه
• استفاده از Stage پیشرفته جهت جابه جایی نمونه در دو راستای x , y
• استفاده از نانو اسکنر فوق العاده دقیق با طرحی نو
• استفاده از عملگر میکرونی دقیق با نویز مکانیکی قابل اغماض و مشاهده سیستم چشمی محل تصویرگیری در نمونه های شفاف اشاره کرد.
• تصویربرداری به روش های تماسی، غیرتماسی و Tapping


اتاقک پردازش تصویر مجهز به دوربین Canon  


انتظار روزافزون مصرف كنندگان به دستيابي به مواد غذايي با كيفيت بالا و داراي استانداردهاي ايمني ، نياز به تكنيك هاي بازرسي سريع ، اقتصادي ،غير مخرب و بهداشتي به عنوان جايگزين روش هاي سنتي كنترل كيفيت را بيش از پيش آشكار مي نمايد. پردازش تصوير يكي از اين روش هاست كه به واسطه سرعت و دقت رضايت بخش آن و ايجاد داده هاي توصيفي دقيق در كشاورزي و صنايع غذايي به ويژه بازرسي و درجه بندي ميوه جات و سبزيجات ، آناليز خصوصيات غلات، ارزيابي غذاها مانند گوشت ، پنير و پيتزا و ... كاربرد دارد. امروزه از این تکنیک جهت ارزیابی رنگ و بافت محصولات غذایی مختلف و نیز ایجاد همبستگی میان نتایج این سیستم با نتایج مربوط به فرایند استفاده می شود.




باکس مینی فراصوت مجهز به پالسر و گیرنده مدل OPBOX Ver 2.1 شرکت Optel کشور لهستان



آزمون فراصوتي يكي از روشهاي آزمون غير مخرب است که در ارزیابی فرآوري مواد غذايي سابقه‌اي ديرينه دارد. با استفاده از این دستگاه و با اندازه گیری میزان تغییر ویژگیهای فراصوتی مانند سرعت عبور امواج، کاهش انرژی یا دامنه، میزان انعکاس امواج و غیره در گذر یا انعکاس از مواد ، کیفیت نمونه مورد بررسی قرار می گیرد.



ویژگی ها:

-        پیش تقویت کننده با با نویز پایین

-        نرخ تقویت تا بالای 92 دسی بل

-        فیلترهای آنالوگ قابل تغییر

-        پشتیبانی سریع TGC (Time Gain Compensation)

-        دوسیگنال ورودی TT و PE

-        تضعیف کننده ورودی (20- دسی بل)

-        ورودی مقاومت ظاهری 20 اهم

-        فرکانس نمونه برداری 100 مگاهرتز با تفکیک پذیری 10 بیتی

-        حالت های مختلف تحریک

-        اتصالات آنالوگ BNC

-        پهنای باند کامل: 25-5/0 مگاهرتز (3- دسی بل)

-        امپدانس ورودی: 50 اهم، 10PF