آزمایشگاه فرآوری مواد غذایی


مشخصات مدیر آزمایشگاه

نام ونام خانوادگی:

 رضا جوادی

تحصیلات:

فوق دیپلم شیمی

شماره تماس:

051-35425366

ایمیل:

r.javadi@rifst.ac.ir









آزمایشگاه فرآوری مواد غذایی با برخورداری از تجهیزات ودستگاه‌های عمومی و تخصصی مختلف، زیر ساخت‌های لازم برای انجام طرح‌های پژوهشی وخدمات آزمایشگاهی مورد نیاز واحدهای تحقیقاتی و صنعتی را فراهم نموده است و بهعنوان آزمایشگاه مرجع با مراجع نظارتی و اداره استاندارد نیز همکاری نزدیکی دارد.

این آزمایشگاه علاوه بر وسایل عمومی به دستگاه‌هایی ماننددستگاه خشک کن پاششی، دستگاه سنجش و اندازه گیری بافت (Texture Analyzer)، دستگاه خشک کن انجمادی (Freeze Drier)، اسپکتروفوتومتر (ماورابنفش-مرئی)، پلاریمتر دیجیتال، روتاری اواپراتور و کدورت سنج مجهز می‌باشد.

تجهیزات: 
نام دستگاه: فریز درایر (freeze dryer)
کاربرد: دستگاه فریز درایر جهت خشک کردن مواد حساس به حرارت که با روش های معمولی حرارت دادن نمی توان خشک کرد کاربرد دارد. این روش اغلب در صنایع مختلف مانند داروئی، مواد غذائی ، بیوتکنولوژی ، پزشکی ، پتروشیمی ، بیوشیمی و ... کاربرد دارد. در واقع در این روش ابتدا ماده منجمد شده سپس آب یا حلال از حالت جامد به حالت گاز تبدیل می شود. با این روش خشک کردن خاصیت شیمیائی و فیزیکی ماده حفظ خواهد شد. 
مدل: OPERON CO., FDO-8606
کشور سازنده: کره 



نام دستگاه: بافت سنج (Texture Analyzer)
کاربرد: به کمک این دستگاه می توان ویژگی ها ی بافتی انواع مختلف مواد غذایی را ( سفتی،سختی، نرمی، ماندگاری، بیاتی، تازگی، کشش پذیری، تردی، شکنندگی، چسبندگی، قابلیت فشرده شدن، الاستیسیته و ...) را بر مبنای روش اندازه گیری نیرو، مسافت ،زمان و ترکیب این سه به صورت کمی اندازه گیری نمود. 
ظرفیت دستگاه 10 تا 500 نیوتن و سرعت پیشانی دستگاه 6 تا 600 میلی لیتر در دقیقه است.
مدل: TA.XTplus , Stable micro system
کشور سازنده: انگلیس



نام دستگاه: خشک کن پاششی
ویژگی های دستگاه:

• قابلیت تولید پودرهایی با اندازه ذرات بین 25-1 میکرون
• قابلیت خشک کردن محلول های مایع، امولسیون ها و سوسپانسیون ها
• بیشینه دمای 220 درجه سانتی گراد
• ظرفیت تبخیر آب یک لیتر در ساعت و بیشتر برای حلال های آلی
• بیشینه جریان هوا cu.m/hr 35
• ظرفیت حرارتی W2300
• گاز اسپری کننده ؛هوای فشرده یا نیتروژن با ظرفیت L/hr 1000-200 و یا bar 8-5
• قطر نازل 0.7 میلی متر
مدل: Buchi, B-191
کشور سازنده: سوییس



نام دستگاه: اسپکتروفتومتر VU-Visible
ویژگی های دستگاه:

• محدوده طول موج 800-200 نانومتر
• تشخیص اتوماتیک پیک
• اسکن دو پرتو اسپکتروفتومتر با چاپگر و صفحه نمایش CRT
• سرعت اسکن از 2400-480 نانومتر در دقیقه
مدل: Shimadzu, UV-160A
کشور سازنده: ژاپن


نام دستگاه: رفرکتومتر
ویژگی های دستگاه:

• محدوده اندازه گیری ضریب شکست 1.58000-1.32700 با دقت 0.00004±
• محدوده اندازه گیری بریکس 100-0 درصد با دقت 0.03±
• محدوده دمایی 60-5 درجه سانتی گراد
• قابلیت اتصال به کامپیوتر و پرینتر
مدل: Atago, RX5000-α
کشور سازنده: ژاپن

نام دستگاه: پلاریمتر
ویژگی های دستگاه:

• زاویه چرخش از 89.99+ درجه تا 89.99- درجه با دقت 0.01± درجه
• قند در مقیاس بین المللی (بدون دما و با دمای اتوماتیک) از 1300+ تا 130 – با دقت 0.01±
• محدده دمایی 30-18 درجه سانتی گراد
• طول موج اندازه گیری 598 نانومتر
• قابلیت اتصال به پرینتر
مدل: Atago, AP-300
کشور سازنده: ژاپن

نام دستگاه: آون خلاء
ویژگی های دستگاه:

• قابلیت خشک کردن تا 6 برابر سریعتر با استفاده از خلاء
• نمایش فشار آنالوگ
• دارای حسگر محافظتی از آون و محصول
• قابلیت اتصال به گاز بی اثر با دقت و ایمنی بالا
• بیشینه دمای عملیاتی 400 درجه سانتی گراد
مدل: Heraus
کشور سازنده: آلمان

نام دستگاه: کشش
ویژگی های دستگاه:

• کاربری راحت و آسان
• صفحه نمایش LCD دارای نور پس زمینه
• محدوده سرعت 1016-0.01 میلی متر در دقیقه
• نرخ نمونه برداری 8 کیلوهرتز
• قابلیت برنامه ریزی و ذخیره سازی 10 برنامه
• ذخیره سازی نتایج تا 600 آزمون
مدل: LLOYD, LR 5K
کشور سازنده: انگلستان

نام دستگاه: رطوبت سنج
ویژگی های دستگاه:

• تعیین درصد رطوبت پودر و مواد اولیه
• تعیین درصد افت وزنی تا دمای 400درجه سانتیگراد
• گرمایش با سیستم IR
مدل: Shimadzu -EB 340 MOC
کشور سازنده: ژاپن


نام دستگاه: هضم و تقطیرکجلدال
ویژگی های دستگاه:

سیستم تمام اتوماتیک برای اندازه گیری پروتتین موجود در مواد غذایی مجهز به تقطیر کننده و اسکروبر(خنثی کننده بخارات اسید)
مدل: Buchi, B-322 B-342
کشور سازنده: سوییس







نام دستگاه: روتاری اواپراتور
ویژگی های دستگاه:

• قابلیت تغلیظ عصاره های آبی و حلال
• سرعت مکش پمپ 12 تا 15 لیتر بر دقیقه
• محدوده دمایی 0تا100درجه سانتی گراد
• بیشینه سرعت چرخش5 تا 240 دور بر دقیقه
• شدت خلاء 20 میلی بار (آب 20 درجه سانتیگراد(
مدل: Buchi, B-480 B-169
کشور سازنده: سوییس