استاندار خراسان رضوی در بیست و سومین نشست اعضای شبکه جامع دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری استان بر لزوم توجه به استانداردسازی مواد غذایی با هدف توسعه  صادرات با توجه به ظرفیت های موجود تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، «علیرضا رشیدیان» ضمن ایراد سخنانی در این زمینه گفت: یکی از بزرگترین مشکلات در بحث صادرات محصولات دانش بنیان عدم هماهنگی این محصولات با استانداردهای جهانی است و از آنجا که موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان مرجع تخصصی صنعت غذا در کشور فعالیت می کند باید در زمینه ارائه مشاوره برای استانداردسازی مواد غذایی با هدف صادرات ورود پیدا کند.

وی در ادامه به تعامل خوب موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بخش صنعت اشاره و بیان کرد: امیدوارم با توجه به فعالیت های صورت گرفته در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای جذب دانشجوی دکتری پژوهش محور و نیز تربیت دانشجویان کارآفرین، این موسسه الگوی خوبی برای سایر دانشگاه ها در زمینه توسعه دانشگاه های کارآفرین به شمار می رود.

وی افزود: پیشنهاد می شود شبکه علمی استان در این حوزه تعاملات و تفاهم نامه هایی با این موسسه داشته باشند تا به گسترش فرصت های مطالعاتی بین دانشگاه های استان منتج شود و از ظرفیت های موجود در این مرکز پژوهشی استفاده شود.

در ادامه «دکتر قدیر رجب زاده» رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: جهت گیری های کلان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در برنامه پنج ساله دوم توسعه بر ارتقای تأثیرگذاری در تأمین امنیت و سلامت غذایی، گسترش ارتباط با صنعت در حوزه نوآوری، تکمیل زنجیره تولید علم تا خلق ثروت، کاهش ضایعات، توسعه آزمایشگاه ها و روابط بین المللی متمرکز است.

وی در پاسخ به سوال استاندار خراسان رضوی در خصوص عدم هماهنگی تولیدات دانش بنیان کشور با استانداردهای جهان و فعالیت های موسسه برای حل این مشکل در صنعت غذا بیان کرد: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این زمینه علاوه بر تمرکز بر ارتباطات آکادمیک برای محصولات غذایی در مورد زعفران با رایزن بازرگانی ایران در ایتالیا جهت ایجاد ارزش افزوده روی این محصول همکاری دارد.

وی بر توجه ویژه به موضوع استانداردسازی صنایع غذایی در کانون صنایع غذایی منطقه ویژه علم و فناوری رضوی اشاره و ادامه داد: فعالیت آزمایشگاه های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تحت لیسانس آزمایشگاه های معتبر دنیا جهت ارائه خدمات در عرصه مبادلات بین المللی مواد غذایی راهکاری است که برای حل مشکلات مطرح شده در حال پیگیری است.