زیست فناوری مواد غذایی

گروه زیست فناوری مواد غذایی با بهره‌گیری از توان علمی اعضای گروه و بکارگیری تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی به انجام پژوهش های علمی و کاربردی در زمینه های تخصصی علوم و صنایع غذایی با رویکرد زیست فناوری می‌پردازد. بخشي از فعاليت هاي این گروه ارايه خدمات به سازمان ها و مراكز آموزشي، پژوهشي و صنعتي، و همچنين تربيت نيروي انساني متخصص در مقطع دكتراي صنایع غذایی (پژوهش محور) در گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی مي باشد.

 

زمینه های پژوهشی گروه:

شناسایی و فرآوری ترکیبات زیستی و متابولیت‌های ثانویه با استفاده از میکروارگانیسم‌ها (منشاء باکتریایی – قارچی)؛

فرمولاسیون و فرآوری محصولات غذایی پروبیوتیک و سین‌بیوتیک؛

ریزپوشانی و روش های افزایش بقای باکتری های پروبیوتیک در در شرایط استرس، فرآوری و ماندگاری محصول؛

بکارگیری روش های زیستی و فرایندهای تخمیری در فرمولاسیون محصولات غذایی رژیمی و فراسودمند؛

حذف یا شناسایی سموم میکروبی و آلاینده های بیولوژیک با بکارگیری روش های نوین ملکولی؛

طراحی و ساخت حسگرهای زیستی؛

تولید و بهبود کمی و کیفی ترکیبات موثره طبیعی با منشاء گیاهی؛

بهره گیری از ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی به روش های زیستی.

 

همچنین این گروه با تشکیل کارگروه های تخصصی ذیل، فعالیت های پژوهشی خود را اعم از تدوین و اجرای پروژه های تحقیقاتی، سامان دهی می‌کند:

1- کارگروه بررسی کاربرد گیاهان دارویی در محصولات غذا دارویی با تاکید ویژه بر گیاهان دارویی منطقه شامل زعفران، زیره سیاه، زرشک؛

2- کارگروه بررسی کاربرد متابولیت های ثانویه دارویی با منشاء طبیعی شامل ترکیبات دارویی گیاهی و میکروبی؛

3- کارگروه بررسی استفاده از پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها در محصولات غذایی؛

4- کارگروه بررسی شناسایی و مدیریت آلاینده های زیستی مواد غذایی و افزایش ضریب ایمنی مواد غذایی.

 

اعضای هیات علمی گروه:

نام و نام خانوادگیزمینه فعالیتمرتبه علمی
دکتر عبدالله ملافیلابی(مدیر گروه) بیوتکنولوژی گیاهان زراعی  استاديار
دکتر مرضیه حسینی نژاد بیوتکنولوژی مواد غذایی دانشیار
دکتر محبوبه سرابی میکروبیولوژی مواد غذایی استاديار
دکتر سید مهدی زیارت نیا بیوتکنولوژی گیاهی استاديار
دکتر احمد بالندری بیوتکنولوژی گیاهان دارویی استاديار
دکتر ابوالفضل پهلوانلو بیوتکنولوژی میکروبی مواد غذایی استاديار
دکتر منیرالسادات شاکری میکروبیولوژی مواد غذایی استاديار

 

کارشناسان گروه:

 

نام و نام خانوادگیعنوانآزمایشگاه
مهندس محمد حسینی کارشناس ارشد بیوتکنولوژی گیاهان دارویی  
مهندس مریم غیور کاظمی  کارشناس ارشد بیوشیمی  میکروبیولوژی مواد غذایی
مهندس محمد حاتمی   کارشناس گیاهان دارویی کلکسیون زرشک و گیاهان دارویی

 

آزمایشگاه های گروه:

آزمایشگاه ها و فضاهای پژوهشی 

آزمایشگاه زیست فناوری مواد غذایی 

آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی 

باغ گیاه شناسی (گیاهان دارویی)